Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/solroddyreklinik.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858
Rejsetips til sommerferien
skip to Main Content
Rejsetips Til Sommerferien

Rejsetips til sommerferien

Skal du have dit kæledyr med ud og rejse til sommer?

 

Inden man tager sin hund eller kat med på ferie til udlandet, skal man være opmærksom på flere ting. Her får du lidt gode råd inden rejsen.

 

Først det lovpligtige:

For at komme ind og ud over landets grænser skal både hunde og katte være udstyret med korrekt ID mærkning (chip eller øremærke), EU kæledyrspas og lovpligtig dokumentation for gældende Rabies vaccination.

 

Rabies vaccination skal være foretaget første gang mindst 21 dage før afrejse, og holder derefter typisk i op til 3 år.

Almindelige kernevacciner er ikke lovpligtige, men det er klogt at hunden eller katten er korrekt vaccineret inden man tager den med på ferie i udlandet.

 

Ormebehandling før og efter rejsen kan være en god ide, da der mange steder kan være risiko for at hunden eller katten smittes med orm, hvoraf nogle af dem endda kan smitte til mennesker. I enkelte lande kræves det endda at hunden er behandlet mod rævens dværgbændelorm 1-5 dage inden indrejse i landet. Denne ormebehandling skal foretages af en dyrlæge og dokumenteres i hundens kæledyrspas.

 

En god ide er at tjekke om der er særlige regler for rejsemålet. Dette gøre nemt på nedenstående link, eller ved at kontakte en af dyrlægerne på klinikken:

  • Rejse med hund:

https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/S%C3%A5dan-rejser-du-med-din-hund.aspx?Indgang=Animal&Indgangsemne=Travelling+with+pet+animals&

https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/S%C3%A5dan-rejser-du-med-din-kanin-eller-gnaver.aspx?Indgang=Animal&Indgangsemne=Travelling+with+pet+animals&

 

 

De gode råd:

 

  • Husk at tjekke om vaccinerne er up to date og passet er opdateret.
  • Behandl mod lopper og flåter under rejsen for at undgå flåtbårne sygdomme.
  • Behandl mod sandfluer hvis du skal til Sydeuropa mm, for at undgå Leishmania. Leishmania kan også forebygges med vacciner til hunde, men dette skal gøres i god tid, da hunden skal have 3 vacciner med 3 ugers mellemrum inden afrejse.
  • Få et sundhedstjek for at tjekke at dit kæledyrs sundhed er i orden.
  • Tjek sygeforsikringen om kæledyret også er dækket i udlandet, hvis uheldet skulle være ude.
  • Tjek med dyrlægen eller på fødevarestyrelsens hjemmeside om der er særregler for hvor i skal hen.
  • Tag din dyrlæges kontaktinformationer med på ferien – vi står til rådighed og mange ting kan heldigvis klares over telefonen.

 

Til sidst er der kun tilbage at ønske god ferie og godt vejr 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search