Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/solroddyreklinik.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858
Forebyggende behandling af lopper og flåter hos hund og kat
skip to Main Content
Forebyggende Behandling Af Lopper Og Flåter Hos Hund Og Kat

Forebyggende behandling af lopper og flåter hos hund og kat

Foråret er over os

Desværre betyder det også, at flåterne for alvor begynder at melde deres ankomst

Skovflåten (Ixodes ricinus) findes på græsarealer og i skovområder, hvor den gemmer sig i det høje græs. Flåter kan hoppe på din hund eller kat og bide sig fast. Selve biddet er i sig selv ikke farligt, men flere og flere flåter, er bærere af bakterien Borrelia Burgdorferi, som kan overføres til dit kæledyr via flåtens spyt. Bakterien medfører sygdommen Borreliose, også kaldet Borrelia, som også kan ramme mennesker.

Heldigvis findes der mange muligheder for, at undgå at flåterne bider på dit kæledyr. På klinikken finder du flere forskellige forebyggende midler mod flåter, herunder spot-on midler, halsbånd og tyggetabletter. Hurtig fjernelse af flåten er ligeledes rigtig vigtigt, da fjernelse indenfor 24 timer nedsætter risikoen for overførsel af smitte.
Som noget relativt nyt er der udviklet en vaccine til hund, som forhindrer at sygdommen udvikler sig, i tilfælde af, at din hund bliver bidt. Vaccinen hedder Trilyme, og beskytter din hund i 1 år, og kan anvendes fra hvalpen er 12 uger gammel. Vaccinen anbefales særligt til udsatte hunde. Dvs. hunde der kommer meget på landet, i skovområder eller er med på jagt.

I er som altid velkomne til at kigge forbi klinikken eller ringe til os på telefon 56140731 for spørgsmål eller gode råd, omkring den rigtige flåtbehandling til netop din hund eller kat.

Mvh. Solrød Dyreklinik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search